We Wloszech ju? grubo. W Niemczech te? si? rozkr?ca, rodzice maj? do nas wpa?? w maju samolotem i zaczynaj? si? powa?nie nad tym zastanawia?. Niemcy nadal mi?dzy sob? gadaja, ?e ten wirus to zwyk?a grypa...
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Orzeł w Coronie czyli poradnik preppersa
Zwiń
X
-
s? i plusy.
ceny biletów do kinie spad?y
si? dzieje grubo na rynkach.
w sobot? rozmawia?em z kumplem (lekarz) i mówi?, ?e najgorzej b?dzie jak wirus dojdzie do ma?ych miejscowo?ci - tam w wi?kszo?ci starsi ludzie i brak infrastruktury medycznej - D?uma od Camusa naszych czasów.Ostatnio edytowany przez Mastif; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Hehe, przygarniaj? sk?adki a nie robi? wszystkiego! Jak oni ?mi?! Jak id? do sklepu i p?ac? za bu?k?, to nie dostaje 3 kg ziemniaków, jak tak mo?na! Kurwy z?odzieje! Troch? honoru!
Zgaduje, ?e jak bym wszed? na jej profil, to pewnie znalaz? bym wi?cej "g?osuj na Zandberga" i "powinni?my finansowa? "terapi?" hormonaln? dla dzieci od urodzenia".
Troch? s?abo, ?e mi?dzy USA i Polsk?, kolory si? nie zgadzaj?, bo tak to mog?a by powiedzie? "vote blue!", tyle ?e blue u nas to PiS...Ostatnio edytowany przez fazzeerr; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
?ajza co wpierdala tofu i awokado pisze na swoim nowym smartfonie o jankesach bez ubezpieczenia, siedz?c pewnie w jakiej? "alternatywnej" kawiarni, pij?c "ekofiendli" kofi, w swoich bezglutenowych ciuszkach.
ja pierdole.
jeszcze niech co? o wojnie do?o?y i g?odzie.Ostatnio edytowany przez Mastif; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Zamieszczone przez macio09 Zobacz postaFakt , mia?o by? o 5 osób wi?cej ,a nie 5x tyle ;-)
A ?e u nas dopiero co si? zaczyna, podam przyk?ad na podstawie W?och. W sezonie grypowym 2018/2019, od pa?dziernika do lutego, zmar?o ko?o 200 osób na gryp?, b?d? powik?ania. By? to jeden z gorszych sezonów. Poprzedni na 8.7 miliona zara?onych zmar?o 160 osób.
Natomiast w nieca?y miesi?c na Koronawirusa zmar?o 233, z czego tylko wczoraj 133 osoby. Zapewne dzisiaj przyb?dzie podoba ilo??. Na 7375 zara?onych, maj? 650 w stanie ci??kim, b?d? krytycznym. Co wi?cej, prawdopodobnie nie b?dzie to wirus sezonowy. Nie wiem co by by?o, je?li Chiny nie podj??by izolacji ludzi.
Ale nie pieprz? si? tam:
https://www.facebook.com/10002321563...epa=SEARCH_BOX
Nie ma oczywi?cie co bagatelizowa? grypy czy wyolbrzymia? COVID-19.Ostatnio edytowany przez KowalX; [ARG:4 UNDEFINED].Nie możesz jednocześnie myśleć i uderzać - Miś Yogi.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mastif Zobacz posta?ajza co wpierdala tofu i awokado pisze na swoim nowym smartfonie o jankesach bez ubezpieczenia, siedz?c pewnie w jakiej? "alternatywnej" kawiarni, pij?c "ekofiendli" kofi, w swoich bezglutenowych ciuszkach.
ja pierdole.
jeszcze niech co? o wojnie do?o?y i g?odzie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez fazzeerr Zobacz postaHehe, przygarniaj? sk?adki a nie robi? wszystkiego! Jak oni ?mi?! Jak id? do sklepu i p?ac? za bu?k?, to nie dostaje 3 kg ziemniaków, jak tak mo?na! Kurwy z?odzieje! Troch? honoru!
Zgaduje, ?e jak bym wszed? na jej profil, to pewnie znalaz? bym wi?cej "g?osuj na Zandberga" i "powinni?my finansowa? "terapi?" hormonaln? dla dzieci od urodzenia".
Troch? s?abo, ?e mi?dzy USA i Polsk?, kolory si? nie zgadzaj?, bo tak to mog?a by powiedzie? "vote blue!", tyle ?e blue u nas to PiS...
To nie jest zadna wiedza tajemna, ?e prywatna opieka zdrowotna si? sprawdza tylko czasami i nie dla ogolu spo?ecze?stwa. Nawet w ramach obecnego systemu w PL masz takie kwiatki jak doskonale dzia?aj?ce i dobrze placace szpitale, które si? wyspecjalizowaly w kilku wysoko refundowanych przez NFZ procedurach. Jak trzeba zaj?? si? kosztownymi przewlek?ymi procedurami medycznymi albo epidemi?- no to trzeba si? przeprosi? z pa?stwow? s?u?ba zdrowia.
Komentarz
-
Przejrza?em troch? profil na fb. Dok?adnie tak sobie wyobra?a?em t? kobiet?. Wygl?da s?abo, ale wszyscy chc? j? rucha? i gwa?ci?. Oczywi?cie ona chce ludzi powsadza? do wi?zie? za komentarze na jej temat:
Innym razem, po ci??kich dwóch dniach pracy i niemal braku snu w tym czasie, us?ysza?am w kolejce w Biedronce, ?e stoj?cy za mn? pan „lubi takie stare rury”. Jego kolega by? przeciwnej opinii. Sytuacja nie zosta?a dowiedziona przed s?dem.
Na szcz??cie - jak optymistycznie stwierdzi? niedawno Piotr Lewandowski - udzia? Polaków w populacji ?wiatowej b?dzie ju? tylko spada?.
Wysz?am na papierosa i wpad?am w histeryczny ?miech.Ostatnio edytowany przez fazzeerr; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mastif Zobacz postatrigger to by?.
wiem kim ona jest zawodowo, w tokfm jej s?ucha?em kilka razy.
mai?a kilka sensownych wypowiedzi np. o amazonie.
co nie zmienia faktu, ?e takie wypowiedzi s? ?mieszne.
Komentarz
-
Zamieszczone przez fazzeerr Zobacz postaPrzejrza?em troch? profil na fb. Dok?adnie tak sobie wyobra?a?em t? kobiet?. Wygl?da s?abo, ale wszyscy chc? j? rucha? i gwa?ci?. Oczywi?cie ona chce ludzi powsadza? do wi?zie? za komentarze na jej temat:
Nienawidzi plastikowych s?omek. Jest oczywi?cie wielk? zwolenniczk?, wmówienia kobietom, ?e urodzenie dziecka to najgorsze co je w ?yciu mo?e spotka? i nienawidzi Polski:
Pierdoli o pa?stwowej s?u?bie zdrowia, a hoduje raka obci??aj?c system zdrowotny:
I nie, nie wmawia kobietom ?e dziecko to najgorsza rzecz w ?yciu, tylko ?e kobiety z dziecmi, a zwl samotne matki czy matki chorych dzieci (cz?sto na jedno wychodzi) maj? ci??kie ?ycie w naszym milosiernym kraju. Chyba ?e masz inne zdanie, to pos?ucham.
Zafiksowales si? kolego na dobre. W tym tempie ko?o 40. b?dziesz przekopywa? akta IPN byle co? znale??.Ostatnio edytowany przez siwy800; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Zamieszczone przez KowalX Zobacz postaW styczniu w Polsce zmar?o 10 osób z powodu grypy, b?d? powik?a?. Zara?onych by?o 544 tys. COVID-19 w tym czasie spowodowa? ?mier?, ponad 200 osób na 9600 zara?onych w Chinach.
A ?e u nas dopiero co si? zaczyna, podam przyk?ad na podstawie W?och. W sezonie grypowym 2018/2019, od pa?dziernika do lutego, zmar?o ko?o 200 osób na gryp?, b?d? powik?ania. By? to jeden z gorszych sezonów. Poprzedni na 8.7 miliona zara?onych zmar?o 160 osób.
Natomiast w nieca?y miesi?c na Koronawirusa zmar?o 233, z czego tylko wczoraj 133 osoby. Zapewne dzisiaj przyb?dzie podoba ilo??. Na 7375 zara?onych, maj? 650 w stanie ci??kim, b?d? krytycznym. Co wi?cej, prawdopodobnie nie b?dzie to wirus sezonowy. Nie wiem co by by?o, je?li Chiny nie podj??by izolacji ludzi.
Ale nie pieprz? si? tam:
https://www.facebook.com/10002321563...epa=SEARCH_BOX
Nie ma oczywi?cie co bagatelizowa? grypy czy wyolbrzymia? COVID-19.
W Chinach:
Komentarz
Komentarz