szkoda że filmiku z rwania na 100 kg nie ma Graty maxów!
Dzięki. Nie miałem komu dać żeby nagrał i żeby mnie to nie rozpraszało. Często jak ktoś nagrywał mi podejście to paliłem, potem podchodziłem bez kamery i zaliczałem. Dlatego wolałem nie ryzykować. A zarzut to dla mnie formalność, choć technicznie mogło być lepiej.
E. Plank 2x1min
F. Side Plank 2x30s (każda strona 2x)
Komentarz
Dzisiaj trening "wyciszający" . Rozgrzewka z szybkich zejść rwaniowych. Potem dużo rehabilitacji barków i łopatek. Wybrałem same najlepsze ćwiczenia na to, jak by ktoś potrzebował. Potem przysiad, obciążenie nie było max bo chciałem jeszcze zachować dobrą dynamikę w nim. Pod boje bardziej się to przyda niż żyłowanie 1RM.
A. Rwanie z klocków i między seriami antyszrugs.
3x70
2x75
2x75
3x70
2x75
2x80
B. Wybicia sztangi nad głowę zza karku (z zarzutem i odłożeniem na stojaki)
4x90
2x95
2x100
4x90
2x95
2x100
C. Wykroki ze sztangą z tyłu
zapomniałem
D-1. Trap-3 oburącz na ławce skośnej 5x5x7kg
D-2. Przenoszenie hantla leżąc bokiem 5x5x6kg
D-3. Pompki z klaśnięciem 5x10
Komentarz
Zamieniłem rwanie na wersje z klocków. Łatwiej ustawić prawidłową pozycję w tej wersji. Wychodziło idealnie.
Wybicie spoko.
Wiedziałem, że czegoś zapomniałem i teraz zobaczyłem że jeszcze miały być wykroki.
Zamówiłem takie coś
Lubie testować nowości, a pterostilben naturalnie występujący w jagodach to wg budowy podwójne metylowany resveratrol (czyli super wchłanialny, lepiej działający). Może pomoże z moim estrogenem (na granicy max normy) i wspomoże serce bo coś ostatnio szwankuje. Podczas pobytu w górach przed snem każdej nocy miałem kołatanie serca ,dodatkowe skurcze, przyśpieszony puls. Co prawda było dużo chodzenia, pierwszy dzień 7 godzin, aż zakwasy łapały w udach i piszczelowych. Potem średnio po 3h chodzenia. Magnez ani tauryna które wziąłem ze sobą nie pomagały. Do treningów dorzucę też aero w sobotę (w sumie najważniejsza rzecz). Zacznę od 15min średnim tempem i będę obserwować.
Ostatnio edytowany przez Cobra; [ARG:4 UNDEFINED].
D. Ściąganie drążka nachwyt 2x5p 2sztabki zostały
E. Ściąganie drążka podchwyt 3x5p cały stos
F-1. Pompki z obciążeniem rampa 5p do 50kg
F-2. face pull rampa do 5x40kg
Komentarz
Rwanie idealnie wychodziło, wszystkie serie lekko.
W wybiciu bolał lewy mięsień lędźwiowy większy. Rozciągałem go wczoraj i nic, dalej się spina.
Ja bym zamiast tego biegania dał aero w formie zwykłych przysiadów,Wodyn pisał pare razy że lepiej żeby staw pracował w pełnym zakresie ruchu,bo jak biegasz to szlifujesz staw w ruchu częściowym,oczywiście bieganie raz w tygodniu raczej nie zaszkodzi ale w zime tylko się przeziębisz
Wodyn polecał robić siady z rana i dojść do ok 300 powt.
Ostatnio edytowany przez kondek; [ARG:4 UNDEFINED].
kondek - dało by radę o linka bo też bym się skusił o taką wersję aero tylko od razu ja jakimś FAQ, jak to się ma do ciężkich ćwiczeń nóg i ciężkich ciągów. A opcja 300 przysiadów to chyba w jakiś seriach np. po 50 z przerwami po 30/60 sek ? Będę wdzięczny za odesłanie do jakiś postów/artów
kondek - dało by radę o linka bo też bym się skusił o taką wersję aero tylko od razu ja jakimś FAQ, jak to się ma do ciężkich ćwiczeń nóg i ciężkich ciągów. A opcja 300 przysiadów to chyba w jakiś seriach np. po 50 z przerwami po 30/60 sek ? Będę wdzięczny za odesłanie do jakiś postów/artów
Było w starym dzienniku Wodyna na SFD,mam cytat:
jak zaczac przysiady....???
-zakladam ze kazdy moze wykonac 20 pelnych przysiadow bez ciezaru
-pierwszego dnia w serii glownej wykonujemy przysiadow
-kazdego nastepnego dnia dodajemy po 2 przysiady az osiagniemy 100
-jesli czujesz ze mozesz dodac wiecej niz 2 przysiady, nadal wolno dodac tylko 2, w przeciwnym razie latwo "sie wypalic"
-kiedy osiagniesz 100 prysiadow spedz na tym poziomie 3 miesiace, jesli nie zauwazysz poprawy w sylwetce mozesz nadal dodawac po 2 przysiady diennie az osiagniesz 250
Ostatnio edytowany przez kondek; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz