A tak ksi??kowo to jaki powinien by? stosunek fronta do ?awki, 1:1 czy front powinien by? mocniejszy?
1:1 zdrowo, pod warunkiem ?e WL to grubo BW+ 150% minimum i u mnie WL zaraz b?dzie a do frontów to hohoho i jeszcze kawa?ek. Ale jak wejdzie 120 to b?d? zadowolony. W miar?
Ok, podjad?. Jak b?dziesz chcia?, to czerwiec lipiec zrobi? Ci dostaw? truskawek i ogórków, bo rodzice maj?. Jak si? bawisz w przetwory, to b?dziesz mia? pewny towar, sporo po wyj?ciu karencji po oprysku, a nie, jak od handlarzy, ze dzie? wcze?niej czy dwa pryskaj? i od razu to sprzedaj?.
Ok, podjad?. Jak b?dziesz chcia?, to czerwiec lipiec zrobi? Ci dostaw? truskawek i ogórków, bo rodzice maj?. Jak si? bawisz w przetwory, to b?dziesz mia? pewny towar, sporo po wyj?ciu karencji po oprysku, a nie, jak od handlarzy, ze dzie? wcze?niej czy dwa pryskaj? i od razu to sprzedaj?.
co? mo?esz poleci? ?
co? testowa?e?. jakie? firmy lepisiejsze?
bo bym sobie to zamontowa?, pomalowa? na bia?o proszkowo i nie rzuca?o si? by w oczy. a ta?my do szafy hop hop
zn si? uchwyt sobie sam zrobi? za 2 z?, ale jakie ta?my ?
Ostatnio edytowany przez Mastif; [ARG:4 UNDEFINED].
co? mo?esz poleci? ?
co? testowa?e?. jakie? firmy lepisiejsze?
bo bym sobie to zamontowa?, pomalowa? na bia?o proszkowo i nie rzuca?o si? by w oczy. a ta?my do szafy hop hop
zn si? uchwyt sobie sam zrobi? za 2 z?, ale jakie ta?my ?
Ja ?wiczy?em zazwyczaj z uchwytem zamykanym w drzwiach wej?ciowych, tak mia?em najwygodniej w starym mieszkaniu. Teraz podczepiam do racka jak potrzebuj? co? porobi?.
Ten uchwyt jest spoko, mia?em kiedy? taki wkr?cony na chyba 2 ko?ki w bloku z wielkiej p?yty. Trzyma?o konkretnie.
Ta?my - kupi?em kiedy? jaki? noname jeszcze w sklepie SFD i dzia?aj? do dzisiaj
Ostatnio edytowany przez Mawashi; [ARG:4 UNDEFINED].
A takie co? w gr? nie wchodzi w przypadku TRX? U?ywa?em podczas lockdownu do ?wicze? z gumami. Zak?adasz od góry za drzwi - najlepiej od strony futryny - zamykasz je i jazda.
mam ma?o miejsca ko?o drzwi + s? to "drzwi ukryte", pomalowane jak ?ciana wi?c si? na rantach zedrze pewnie konkretnie i nie zasn? ze ?wiadomo?ci? jak brzydko to wygl?da
czyli ta?my byle co si? sprawdzi. decathlon czy co?
uchwyt jutro powiem ch?opakom to mi zrobi? w par? minut.
kierwa trzeba si? wzi?? za siebie w ko?cu
mam ma?o miejsca ko?o drzwi + s? to "drzwi ukryte", pomalowane jak ?ciana wi?c si? na rantach zedrze pewnie konkretnie i nie zasn? ze ?wiadomo?ci? jak brzydko to wygl?da
czyli ta?my byle co si? sprawdzi. decathlon czy co?
uchwyt jutro powiem ch?opakom to mi zrobi? w par? minut.
kierwa trzeba si? wzi?? za siebie w ko?cu
Ja kupi?em par? metrów liny, nie pami?tam przekroju ale oko?o grubo?ci palca wskazuj?cego. Do tego r?czki drewniane z kija od szczotki i mam TRX w wersji dla biedaków.
Po deloadzie wesz?y ju? 2 treningi nowego planu. Wybra?em opcj? "more squatting" i zobaczymy jak wejdzie taka opcja. Jeszcze nigdy chyba tak nie ?wiczy?em, ale opcja fajna. 3 mocniejsze dni i 2 lekkie, akurat ?eby doda? akcesoria na ?ap? i pobawi? si? rozgrzewkami.
Wczoraj trening siadów, ?awka + wios?o hantlami w serii ??czonej. Dzisiaj lekkie siady, skosik i wyci?g pionowy ale robi?em przymiark? do podci?gania i jest obiecuj?co. Niebawem zaczn? podci?ganie bo uda?o si? zrobi? skuteczny rehab na barki i si?a wróci?a ju? nieco.
Do dzisiejszego planu do?o?y?em prostowanie na wyci?gu i uginanie na biceps.
O chuju z?oty te? sie nad tym planem zastanawia?em ale ba?em si?, ?e nie znajd? czasu na 5 dni w tygodniu i nie wiem jak co bym mia? wtedy zrobi?, po??czy? jako? treningi? Chyba ?rednio
ale plan mi si? bardzo podoba
O chuju z?oty te? sie nad tym planem zastanawia?em ale ba?em si?, ?e nie znajd? czasu na 5 dni w tygodniu i nie wiem jak co bym mia? wtedy zrobi?, po??czy? jako? treningi? Chyba ?rednio
ale plan mi si? bardzo podoba
Zapowiada si? na to, ?e najd?u?szy b?dzie pi?tek (press+DL). Te 2 dni uzupe?niaj?ce, to schodzi 30 min z rozgrzewk?. Z czego 15 na nogi Ostatnie 2 ?wiczenia gdzie mam jaki? press i pull robie w seriach ?aczonych.
Dzisiaj wesz?o elegancko, DT3. Siady sprawnie, pomi?dzy seriami rozgrzewka na gór?.
?awczeczka o powtórzenie wi?cej na tym samym ci??arze co w ostatnim tyg poprzedniego planu, wi?c progres jest. Za to 102,5 to ju? ledwo 4 repsy. AMRAP mnie zniszczy?
Pi?tkowy trening zrobiony po podró?y z Lublina. Zjechali?my z synem do domu grubym popo?udniem wi?c zrobi?em bez Jocker setów.
Weekend regeneracja.
Dzisiaj wesz?o elegancko fronty i akcesoria. Ci??ar roboczy 77,5 na AMRAP na 8 powt z zapasem si?, ale bez zapasu oddechu. Nie daj? rady oddechowo +8 powt. Do 5 idzie jak z?e, potem dusi.
Za to 90x3 jak ?ciera, wiec poprzedni tydzie? pi?owania siadów ju? daje efekty. My?l?, ?e na koniec 110 w zasi?gu. Zobacze jak wejdzie ten plan i mo?e po deloadzie zrobi? powtórk?. Jak wskocz? na 120+ to przerzuc? si? na low bara z akcesoryjnym frontem. Tego ju? nie odpuszcz?.
Kolejny dzie?, tym razem g?ówne ?wiczenie to ?aweczka. Siady wesz?y na luzie, te akcesoryjne robi? bez pasa i z pauz?. G?ówne (poniedzia?ek) w pasie i bez pauzy. Zobaczymy co wyjdzie z takiej konfiguracji.
Dzisiaj bardzo pozytywne zaskoczenie, gdzie 102,5 kg wesz?o ju? 8 razy. 2,5 miesi?ca temu by? to jeden raz z ci??arem 100 kg.
Pomi?dzy pierwszymi trzema seriami rozgrzewkowymi do WL wesz?o wios?o w?sko na wyci?gu dolnym, a po wyciskaniu ABwheel i facepull.
Komentarz