Wiem ale juz mowilem,ze to nie zalezne ode mnie. Ciezaru nie ma na tyle zeby cwiczyc osobno. To w szkole robilem az dziwne u siebie mam wiecej jak w szkolnej silowni
Dam znac jak sie czuje po takich treningach gdzies za miesiac A koniec bedzie tydzien przed zawodami czyli 1 tydzien lutego,pozniej sama technika
Dzisiaj bez treningu,troche zle sie czuje i nie chce sie bardziej zalatwic.Moze jutro pojde
?mieszna historyjka
Siedzimy z kumplami u mnie i nagle dzwoni taki jeden ( gosciu 20 lat 50 kg wagi ) tzw sezonowiec.Zaczyna cwiczyc jak sie robi cieplo lub ma szanse kupic jakas metkeKlata+bic,czasem tric i plecy ofc bez nog Ostatni jego trening pamietam jak zrobilem z nim,bo nie moglem u siebie ...zrobil bica i trica i na disco
Mowi : ziomek nie wiesz jakie igly kupic,bo zaczynam kuracje
Sprobowalem sobie wyciskanie na suwnicy skosek w dol ,bo mam dostep na szkolnej silowni
3x6 powt 40/50/60
Brak mocy straszny,bo chory jestem i oslabiony w dodatku jak gralem na WF w siatke to mi cos w barku strzelilo chociarz rozgrzalem przed meczem.
Takie male przemyslenia mnie naszly zastanawiam sie nad zmieniem dyscypliny oczywiscie narazie teorytycznie rozwazam nad siatkowka/zapasami/silownia
Zawsze chcialem isc w grappling a mma to tylko taki przymusowy dodatek szczerze powiem.Lubie boks i walke na zasadach MMA ale bardziej mnie kreci czysty grappling
Siatka,bo zawsze mialem slaby wyskok i po zatym polubilem to
A silownia na zawsze bedzie ( mam takie minimum 7 lat stazu )
Pomysl stad,bo duzo nauki mam+prawko dojdzie i inne obowiazki. Zobaczymy jak to wyjdzie
Dzisiaj siedze w domu,bo zle sie czuje ale z racji tego,ze mialem troche czasu na poszukanie planu to wybralem 15-10-5 Wodyna na poprawe wyciskania lezac
Znalazlem tez dawny test Jarota09 i bede lecial tak jak on tylko zaczne troche z nizszego pulapu o to plan o drazu z ciezarem zebym nie zgubil tego
ZESTAW A: 15 powt
1 PE?NE WYCISKANIE LEZAC 10/20/30/ + PO?OWICZNE 40/50/60 ( + 10 )
2 PRZYSIADY 20/35/50 ( + 15 )
2 WSPIECIA NA PALCE ZE SZTANGA (PO PROSTU DOLOZ 10KG DO WYNIKU Z PRZYSIADOW I ZROB MINIMUM 25POWT) 60 kg
3SERIA SKLADANA Z UNOSZENIA BOKIEM STOJAC I WYCISKANIA TYCH SAMYCH HANTLI STOJAC 5/7/10
4 MLOTKI NAPRZEMIENNE W SUPERSERII Z: 5/7/10
4 PROSTOWANIEM DO DOLU NA WYCIAGU 3+4+5 sztabki x 3
5 WIOSLOWANIE JEDNORACZ SIEDZAC, WYCIAG DOLNY 3+4+5 sztabki x3
6 UGINANIE NOG LEZAC***20 kg lewa + prawa + obiema
ZESTAW B: 10 powt
1 WYCISKANIE NA BARY OD CZUBKA GLOWY SZEROKO 20/30/40/50
2 HIGH PULL OD UD DO WYSOKOSCI GORNEGO BRZUCHA 10/20/30/40/50
3 MARTWY CIAG 30/40/50/60/70
4 POMPKI NA PORECZACH Z CIEZAREM bez ciezaru, 5 kg
5 PODCIAGANIE NA DRAZKU WASKIM PODCHWYTEM DO CZOLA Z CIEZAREM jw
6 PROSTOWANIE NOG*** lewa x 10 + prawa x 10 + obie 4 sztabki
7 WSPIECIA NA PALCE***ALE NA 2 RAZY WIECEJ POWTORZEN(2n) 70 kg ZESTAW A : 5 powt
1 PE?NE WYCISKANIE LEZAC 25/35/45/ + PO?OWICZNE 55/65/75 ( + 10 )
2 PRZYSIADY 30/45/60 ( + 15 )
2 WSPIECIA NA PALCE ZE SZTANGA (PO PROSTU DOLOZ 10KG DO WYNIKU Z PRZYSIADOW I ZROB MINIMUM 25POWT) 75 kg
3SERIA SKLADANA Z UNOSZENIA BOKIEM STOJAC I WYCISKANIA TYCH SAMYCH HANTLI STOJAC 7/10/12
4 MLOTKI NAPRZEMIENNE W SUPERSERII Z: 7/10/12
4 PROSTOWANIEM DO DOLU NA WYCIAGU 5+6+7 sztabki x3
5 WIOSLOWANIE JEDNORACZ SIEDZAC, WYCIAG DOLNY 5+6+7 sztabki x3
6 UGINANIE NOG LEZAC***40kg lewa + prawa + obiema
Sekwencja A-B-A
Licze na pomoc przy tym plane,bo dlugo sie zbieralem i mozna tu latwo zepsuc przdewszytkim progresje cieazru ...
Jezeli ktoss czyta to co pisze to mialbym pytanko odnosnie wyciskania
Czy moge robic na smithie skosem w dol ?? Czy lepiej zostawic normalnie ? Chcialbym podciac troche klatke a nigdy nie mialem mozliwosci robic skosu w dol ... Co myslicie ?
Komentarz