Ew. jak masz opcje to robi się progresję na na skosnej platformie (zaczepiona gruba deska) i regulujesz tylko nachylenie.
Taka bieda na siłowni, że nawet TRX nie mają. Spróbuję z powerbandem na pewno i dragon flag, a co tureckiego, to kettli też nie ma oczywiście, więc trzeba będzie z hantlem. Dzięki!
Mocne siady. Dobrze Ci się siada z pasem? Ja jak zakładam to muszę odjąć 20kg od ciężaru
Może za mocno pas dopinasz? Z pasem czuję lepsze napiecie zdecydowanie. Jak siadłem sobie bez pasa 200x3, a potem to samo w pasie, było o niebo wygodniej, tzn nie martwiłem się, że tak łatwo coś spieprzę, bo ogólnie cały ruch bardziej sztywny. Wkurzają tylko siniaki na biodrach
Może źle pas zakladasz, albo w siadach bardziej ci przeszkadza niż pomaga. Ja np. w ciagach gorzej oddycham i nie moge dobrze ogarnąć manewru Valsalvy, w siadach za to pomaga.
Siady weszły dzisiaj lepiej, niż ostatnio. Zmieniłem ustawienie pasa i mam wrażenie, że jestem bardzie sztywny. Nie licząc faktu, że nie raz nie wiedzieć czemu postanowiłem siąść dużo niżej, a pręty był ustawione wysoko, mało się nie wyjebałem. Bardzo chętnie przyjmę opinię, czy coś się poprawiło!
Przysiad ze sztangą nad głową
- 60kg 1x5
- 80kg 1x2
Dwugłowe na maszynie siedząc
- 3x8
WL, 1 powtórzenie z zatrzymaniem
- 20kg 2x10
- 60kg 1x6
- 80kg 1x3
- 97.5 3x3
Rozpiętki na maszynie siedząc
- 30kg 1x10
- 35kg 1x10
Poliquin flies
- 4kg 1x10
Rotacje tułowia na wyciągu
- 30kg 1x15
- 35kg 1x15
Ab wheel ze stania, z power bandem
- 3x5
Oddychanie przeponą z hantlem na brzuchu (leżąc na ławce, nie mam pojęcia, jak to)
- 3x8
Wznosy kolan do klatki w zwisie z hantlem na stopach
- 3x8
Ośle wspięcia i wspięcia na pięty
- 40kg 3x13 i 3x15
Wspięcia siedząc
- 30kg 3x15
Wspięcia na palce stojac
- 2-3x20
Rozciąganie
Znowu zabrakło sił na cardio, ni cholery mi się już nie chce.
Co do żarcia, to dziennie wchodzi +- 3k kcal, czasem 2.5. Nie żebym się odchudzał, ale brak apetytu.
Martwy wchodzi lekko, bez problemu. Niestety na nagraniach zauważyłem, że zaczęło się chrzanić ułożenie dołu kręgosłupa, tuż nad dupą, więc może trzeba będzie popracować nad tym.
Martwy ciąg z deficytu
- 100kg 1x5
- 130kg 2x5
Podciąganie
- 1x3
- +15kg 3x5
Ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki
- 75kg 1x7
Przyciąganie drążka wyciągu poziomego do klatki
- 55kg 3x8 (powoli, dokładnie)
Ugianie z hantlami, młotkowo
- 17kg 2x8 i 1x6
Ugianie na modlitewniku, osobne uchwyty
- 10kg 1x10 i 2x8
Uginanie, uchwyty wyciągu górnego
- cholera wie ile kg 3x8
Allahy
- 80kg 3x10
Głębokie wdechy (napięcie przepony) z hantlem na miejscu pasa
Siady poszły dosyć słabo, liczyłem na więcej powtórzeń, a w drugiej seri już w ogóle olałem po pierwszym. Słaby trening poprzedzony ciężimi dniami wcześniej.Zakwasy po środzie dobiłem 11h noszenia szaf i innych cholerstw przy przeprowadzkach. Silny ból pleców wrócił, bynajmniej nie spowodowany przez siłownię, ale noszenie tych gratów. Dzisiaj już lepiej, ale starałem się nie przecholować na treningu, żeby ból nie wracał.
Dzień dobry siedząc
- 20kg 1x8
- 40kg 2x6
Wykonane bardziej pod kątem rozciągania, bez większych ciężarów.
WL (1 powt. z zatrzymaniem)
- 20kg 1x10
- 60kg 1x6
- 80kg 1x3
- 102.5kg 3x3
Rozpiętki na skosie +
- 12.5-15kg 1x10
Poliquin fly
- 4kg 2x7
Rotacje tułowia na wyciągu górnym
- 35kg 2x12
Ośle wspięcia i wspięcia siedąc
- 80kg 3x8-10 i 50kg 3x8-10
Rozciąganie
Wreszcie zacząłem czuć, że potrzebuję więcej żreć. Niestety z ubytków finansowych zjadam tonę parówek, dzięki czmeu pod koniec dnia ląduję z ~3.5-4k kcal i w tym 150-200g tłuszczu. Fajnie byłoby coś zmienić, ale tylko tak idzie dostarczyć trochę białka, a i tak wychodzi go zwykle 150g. Obecna waga - nie mam zielonego pojęcia, czyję się na 95-97. Ostatnio zaczynam bawić się z vacuum i nawet to wychodzi. Najbliższe dwa tygodnie, dalej stopniowe zwiększanie ciężaru. Nie wiem jak dalej, bo się karnet skończy. A no i trzeba poprawić mobilność dołu pleców.
Wyciskanie poszło kompletnie do dupy. Brak siły i asekuracji, więc nie szarżowałem. Klatka jak zawsze słabsza od reszty, ale obstawiam, że to przez bardzo długie łapy.
Pierwsze dwie serie poszły ciężko, ostatnia bardzo lekko.
Dzień dobry siedząc
- 20kg 1x8
- 40kg 2x8
WL 1 powt z zatrzymaniem
- 20kg 1x8
- 60kg 1x8
- 80kg 1x3
- 105kg 3x3
Ściąganie (krzyżowanie) linek wyciągu górnego
- 20kg 1x10
- 25kg 2x8-10
Push press (dla zabawy, bo nigdy nie robiłem w pasie i chciałem spróbować)
- 60kg 1x3
- 90kg 1x1-2
Dragon flag opuszczanie
- 2x4 i 1x3( opuszczanie do pewnego poziomu i podnoszenie [nogi zgięte w ostatniej serii)
Plank
- 3x40s (+20kg)
Oddychanie przeponą z hantlem na niej
- 25kg 1x10
- 35kg 2x10
Brzuszki ze gryfem nad głową
- 20kg 2x10
Wznosy hantla bokiem, leżąc na skosie + na boku
- 6kg 3x8
Ośle wspięcia i wspiecia na pięty
- 80kg 4x10-11 i 2-3x3(każde powtórzenie 15s)
Wspięcia siedząc i wspiecia stojąc
- 50kg 3-4x10 i 2-3x10
Rozciąganie
Od wstorku zamykają w Oslo siłownie i cały progres idzie się jebać. Jestem cholernie niezadowolony. Jeżeli uda mi się ogarnąć kasę, to będę jeździł do innego miasta na siłownię.
Komentarz