Deser proteinowy Pana Cotta

Składniki:

  • 100 ml mleka 2% tł.,
  • 25 g odżywki białkowej o smaku masła orzechowego (Peanut Butter),
  • 125 g twarogu półtłustego,
  • odrobina aromatu, np.: śmietankowy lub waniliowy,
  • 8 g żelatyny (rozpuszczamy w 100ml letniej, przegotowanej wody)
  • 20 g ksylitolu

Przygotowanie:

Do miski wlewamy mleko, rozrobioną żelatynę, odżywkę białkową, aromat oraz twaróg półtłusty. Całość dokładnie blendujemy, aż powstanie jednolita masa. Rozlewamy ją do szklanek i wkładamy na około 2-3h do lodówki. Aby wyciągnąć nasz deser na talerzyk, należy włożyć szklankę na kilka chwil do gorącej wody. Jako sos idealnie sprawdzi się np.: Sauce Zero Sweet

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *