Tak,na poważnie. Moje dość prymitywne poczucie sprawiedliwości kazaloby mi powiesić wielu typow na latarni, ale rozumiem że karności mają jakis powód żeby utrzymywac różne okoliczności łagodzące czy nadzwyczajne złagodzenia kary. Typu: "działał aby zabić, ale się opamiętał", "porwał, ale karmił i nie bił", Jeśli za gwalt będą orzekane kary jak za zabójstwo, to gwałcicielowi opłaca się zabić ofiarę żeby nie było świadków. Itd. i pytam czy stopniowanie wyroku w tej sprawie (nie wiem, nie znam się, nie oceniam) jest czystym widzimisię sędziego czy może wynika z jakichś przyczyn o których wie sędzia z doświadczeniem kryminologicznym, a nie wie ja, czyli tłum chcący kary.
Ja to oczywiście wiem, pytam tylko czy Bestia tak samo uważa.
Oczywiście wykrywalność i przyzwolenie społeczne jest dużo większe, bo każdy mężczyzna który by chciał pracować z dziećmi to pedofil z automatu ale kobieta zawsze jest bezpieczna i nigdy czy to seksualnie czy inaczej dziecka nie skrzywdzi.
Ja się pytałem co z osobami, które są świadome, że to przestępstwo/złe i chcą pomocy. O czym Ty mówisz, bo nie rozumiem. Im nie tworzyć żadnych możliwości pomocy, bo lepiej, żeby społeczeństwo miało na kim wyładowywać chęć wymierzenia sprawiedliwości?
Wiem że przypadki pedofili są też z udziałem kobiet.
Nie musisz mi tłumaczyć takich faktów i dzieci nie krzywodzi się tylko seksualne brak ojca co za tym czasami idzie samota nadopiekuńcza matka to tez bardzo szkodliwe środowisko dla dziecka.
Ostatnio edytowane przez BESTIA12345 ; 07-02-20 o 20:39
“Każdy człowiek umiera, nie każdy naprawdę żyje.“ William Wallace
Why I Quit Being a Climate Activist
The climate movement is overwhelmingly white. So I walked away.
https://www.vice.com/en_us/article/g...imate-activist
Ziemia niech się wali, pali - nie ważne. Ale z białymi nie będę się bratać.
"The white people, they're trying to save the planet, we must stop them"
Zawsze źle. Co by biały człowiek nie robił, zawsze źle.
![]()
Ostatnio edytowane przez fazzeerr ; 09-02-20 o 00:40
Jak tam 500+ coraz lżejsze ?
Niedługo stopy procentowe pójdą w górę i będzie socjalistyczny raj !Zamieszczone przez To się nazywa inflacja! Są nowe dane GUS. Ceny rosną najszybciej od ponad dziewięciu lat
![]()
Naczelny hejter 500+
Dla tych,ktorzy wciaz zadaja sobie pytanie....w jakim kraju zyjemy?
https://youtu.be/_iWoov9NepI
Ostatnio edytowane przez robmen ; 15-02-20 o 21:37
Mam dziwna awersję do medii o mocnej podstawie ideologicznej.
“Każdy człowiek umiera, nie każdy naprawdę żyje.“ William Wallace