"Pewnie, bo chodzi o to żeby znowu ładnie przegrać i odnieść moralne zwycięstwo."
No to zaprosili przed kamery Lempert która powiedziała publicznie kto ma wypierdalać , że ma być dymisja rządu, LGBT, konstytucja,... dziura ozonowa, dostęp do morza dla Krakowa i gdzieś tam w tych wszystkich punktach prawo do aborcji.
I właśnie wtedy strajk kobiet się skończył ... gdyby Górnicy czy Rolnicy mieli taką siłę jak te kobiety to taki Górnik zarabiał by 12 koła miesięcznie , bo nie protestowało 5 tyś Górników czy 2 rolników ... tylko bez podziału na wykonywany zawód czy nawet wiek .. cała płeć, masa ludzi. Dodaj do tego przyzwolenie prezydenta Warszawy czy policji w całym kraju - jakikolwiek protest w zakazie zgromadzeń kończył by się albo pacyfikacją jak w Jastrzębiu gdzie strajkowali górnicy i zostali rozstrzelani, albo mandatami jak na marszu.
Wyszli protestować , fajnie niech walczą ... patrze matka trzyma dziecko za rękę a w drugiej tablica "Jebać PIS" , tutaj trans Moja Cipa ,aż mi się szkoda zrobiło koleżanek które tam były, a wiem że mają normalne rodziny i jeśli walczyły to o prawo do aborcji a nie o swoją cipe , dołączyli sobie lewice z LGBT i strajk poszedł wpizdu.
Wystarczy zobaczyć pod postami strajkowymi na jakiś portalach jakie są komentarze, od groma zniesmaczonych ludzi wulgarnością, brakiem jakiejś klasy i to zarówno mężczyźni jak i kobiety tak wypisywały.
Z Konfederacji (

) ktoś pisał " Każdy myśli , że kibole to patologia i wtedy wchodzą one ... kobiety na protest"
Edit: Porównaj np. strajk pielęgniarek do tego strajku kobiet.