Strona 44 z 44 PierwszyPierwszy ... 34424344
Pokaż wyniki od 646 do 653 z 653

Wątek: [ART] Testosteron, prolaktyna, zdrowie, libido, erekcja [PART 2]

  1. #646
    Cytat Zamieszczone przez rejli Zobacz posta
    Co to za różnica czy problem hipogonadyzmu dotyka skinny fat czy kogoś innego? Tutaj potrzebna szczegółowa diagnostyka a nie po prostu podejście "chce wejść na bombę".
    a rozszerzyłbyś temat?
    co masz na myśli szczegółowa diagnostyka?
    z 2gą cześcią wypowiedzi się całkowicie zgadzam.

  2. #647
    Jest duży przyczyn niskiego testosteronu. Czasami przyczyną mogą być poważne choroby - dlatego potrzebna jest konkretna diagnostyka.

  3. #648
    Ostatni czasy spadło mi mocno libido, faja nie pracowała też jak powinna, ogólne zmęczenie itp. - początkowo myślałem że to efekt po prostu zarąbania fizycznego (kilka rzeczy naraz się złożyło - wyjazd w wysokie góry, treningi mocne, spadek wagi itp), ale trochę się to przeciągało i postanowiłem zrobić badania.

    Testosteron 4,89 (2,41 - 8,27)
    Prolaktyna 28,2 (2,1 - 17,1)
    Estradiol 58,6 (do 39,8)
    Cholesterol ogółem 138 (do 190)
    HDL 63,8 (od 40)
    LDL 61,52 (do 115)
    Trójglicerydy 64,9 (do 150)
    FT3 - 3,24 (2,3 - 4,2)
    Ft4 1,27 (0,89 - 1,76)

    Teść niby w normie, ale estradiol i prolaktyna mocno zawyżone. Do endo po przeczytaniu sporej ilości postów średnio mi się chcę iść bo wyrzucę kolejny hajs w błoto.

    Niby z dnia na dzień jak odstawiłem treningi jest lepiej, ale to ciągle nie to i nie wiem teraz czy coś kombinować z jakimiś dropsami czy poczekać jeszcze z 2 tygodnie i zrobić ponownie badania.
    Będę wdzięczny za pomoc i info.

  4. #649
    Dla przypomnienia:
    Jak pojde na nfz na endo to czy moge liczyc na skierowanie na badania na fundusz?

  5. #650
    Główne typu teść, lh, estradiol to nie. Chyba, ze coś się zmieniło ostatnio po dobrej zmianie?

  6. #651
    hmm
    ktoś z Pomorza? (żeby polecić kumatego endo)
    i jaki najmłodszy zawodnik, który działał w temacie?

  7. #652
    Sztywny Pal Azji Awatar Siła
    Dołączył
    Nov 2009
    Postów
    1 976
    Leczył się ktoś z hipogonadyzmu clomidem?
    Cała kuracja w moim przypadku trwa już prawie 2 lata, zaczynałem od 50mg dziennie, co 3,5 miesiąca schodziłem
    z dawki o 1 tab. tygodniowo, badając jednocześnie test całkowity, który za każdym razem dawał wynik na granicy górnej normy. W pewnym momencie zacząłem się leczyć na własną ręke, bo szkoda mi hajsu na kolejne wizyty u endo które sprowadzały się tylko do wypisywania recepty. Obecnie jestem na 1 tab, za kilka tygodni zgodnie z planem powinienem odstawić cloma zupełnie, tylko niewiem czy na tym się kończy leczenie, czy nie trzeba dawać już żadnych leków i co jaki czas skontrolować test żeby zobaczyć czy leczenie było skuteczne.

  8. #653
    Ja nie mam stwierdzonego hipogonadyzmu, a ciągle test w dolnych granicach jak jest 400 to jest dobrze (30 lat).

    Brałem ostatnio clomid przez 4 miesiące pół tabletki codziennie + Jakieś zioła od SportAcademy . I po 4 miesiącach podrosło do 450. Trochę nie wiem co z tym zrobić. Endo twierdzi że wszystko jest OK. A ja prolaktyny mam więcej niż testa, LH i FSH w górnych granicach.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Dołącz do nas na FB

Partnerzy

MMA odzywki sklep plany treningowe spalacz tłuszczu