Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11192021
Pokaż wyniki od 301 do 308 z 308

Wątek: Badania krwi - co, kiedy, po co temat ogólny.

  1. #301
    warto sobie robić te badania n markery nowotworowe? ktoś robił? Czy ma to przełożenie? I nawet się znajdzie jakiś ten nowotwór i co wtedy? Tak profilaktycznie pytam i dziękuje za profilaktyczną odpowiedź.

  2. #302
    Siema,
    Czy jakaś mądra głowa doradzi jakie badania krwi powinna zrobic 29 letnia kobieta karmiąca piersią roczne bliźniaki?
    Dzięki :*
    Ostatnio edytowane przez makaronz ; 15-12-17 o 19:15

  3. #303
    Jaszczomp BF Awatar Poki
    Dołączył
    Mar 2011
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    6 957
    Na 350mg/tydz.
    Estro 163 (26-61)
    Test >15
    Prolka 16,1 (4,04-15,2)
    Progesteron 0,312 (0,06-0,15)
    SHGB 34,75 (1,75-5,14)

    Negatywów 0, ale czy poziom SHBG nie jest za duży?
    ....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....

  4. #304
    Jaszczomp BF Awatar Poki
    Dołączył
    Mar 2011
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    6 957
    Panowie proszę o wyjaśnienie różnic między progesteronem, oh progesteronem.
    ....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....

  5. #305
    Czy to, że podczas badania krwi nie byłem na czczo miogło mieć wpływ na wyniki? Badałem:
    TSH, FT3, FT4, prolke, estradiol, testosteron, progesteron i kortyzol.
    Nie byłem na czczo bo nawet nie chciałem od razu, żeby mi pobierali tą krew tylko chciałem spytać ile to kosztuje ale ta pielęgniarka/pani doktor powiedziała, że to nie ma zbytniego znaczenia jeśli nie badam glukozy/cholesterolu no i jej zaufałem. I wyszedł mi estradiol poniżej normy i myślę, czy to mogłoby mieć wpływ.

    TSH 2,6429 (0,3500-4,9400)

    FT3 2,93 (1,71-3,71)

    FT4 0,95 (0,7-1,5)

    Prolka 9,14 (3,46-19,40)

    ESTRADIOL 10 (11-44)

    Test 4,68 (1,42-9,23)

  6. #306
    Jaszczomp BF Awatar Poki
    Dołączył
    Mar 2011
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    6 957
    Nie ma wpływu.
    ....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....

  7. #307
    hej,
    przed konsultacją z lekarzem czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat ?

    Neutrofile 39,5 % 40,0 80,0 L
    Limfocyty 46,0 % 20,0 40,0 H
    Monocyty 12 % 2,0 10,0 H


    jest sie czym przejmować ?
    reszta wynikow:

    Leukocyty 4,57 tys/µl 4,2 9,1 N
    Erytrocyty 5,42 mln/µl 4,63 6,08 N
    Hemoglobina 16,8 g/dl 13,7 17,5 N
    Hematokryt 47,7 % 40 51 N
    MCV 88,0 fl 79 92 N
    MCH 31,0 pg 26 32 N
    MCHC 35,2 g/dl 32,3 36,5 N
    Płytki krwi 193 tys/µl 150 400 N
    RDW-SD 40,2 fl 35,1 43,9 N
    RDW-CV 12,6 % 11,6 14,4 N
    PDW 11,2 fl 9,8 16,1 N
    MPV 10,20 fl 9,4 12,6 N
    P-LCR 25,8 % 19,2 47,0 N
    PCT 0,2 % 0,2 0,4 N
    Neutrofile 1,8 tys/µl 2,00 7,00 L
    Limfocyty 2,1 tys/µl 1,00 3,00 N
    Monocyty 0,5 tys/µl 0,20 1,00 N
    Eozynofile 0,10 tys/µl 0,02 0,50 N
    Bazofile 0,03 tys/µl 0,0 0,1 N
    Neutrofile 39,5 % 40,0 80,0 L
    Limfocyty 46,0 % 20,0 40,0 H
    Monocyty 12 % 2,0 10,0 H
    Eozynofile 2 % 1,0 6,0 N
    Bazofile 1 % 0,0 2,0 N

    Elektrolity (Na, K)
    Sód 138 mmol/l 136 145 N
    Potas 4,72 mmol/l 3,50 5,50 N

    Próby wątrobowe
    AST 15 U/l 0 40 N
    ALT 21 U/l 0 41 N
    Bilirubina całkowita 10,20 µmol/l 0,00 21,00 N
    Fosfataza zasadowa 47 U/l 40 130 N
    GGTP 22 U/l 0 60 N
    Kreatynina
    Kreatynina 87,00 µmol/l 62,00 106,00 N
    eGFR >90 ml/min/1,73m2

    Glukoza
    Glukoza 5,06 mmol/l 3,90 5,50 N

    Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG)
    Cholesterol całkowity 3,63 mmol/l 3,00 5,00
    Cholesterol nie-HDL 2,03 mmol/l
    Cholesterol LDL 1,70 mmol/l
    Trójglicerydy 0,73 mmol/l

    CRP, ilościowo
    CRP <0,3 mg/l 0,00 5,00

    TSH
    TSH 2,170 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FT3 FT3 3,95 pg/ml 2,04 4,40 N
    FT4 FT4 1,14 ng/dl 0,93 1,71 N

  8. #308
    Ścięgno sarny Awatar PiotrM
    Dołączył
    Feb 2010
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    244
    Rozmaz automatyczny, nie ma sensu zwracać na niego uwagi. Możliwe, że przeszedłeś jakąś infekcję wirusową.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Dołącz do nas na FB

Partnerzy

MMA odzywki sklep plany treningowe spalacz tłuszczu