Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 315 z 317

Wątek: Badania krwi - co, kiedy, po co temat ogólny.

  1. #301
    warto sobie robić te badania n markery nowotworowe? ktoś robił? Czy ma to przełożenie? I nawet się znajdzie jakiś ten nowotwór i co wtedy? Tak profilaktycznie pytam i dziękuje za profilaktyczną odpowiedź.

  2. #302
    Siema,
    Czy jakaś mądra głowa doradzi jakie badania krwi powinna zrobic 29 letnia kobieta karmiąca piersią roczne bliźniaki?
    Dzięki :*
    Ostatnio edytowane przez makaronz ; 15-12-17 o 19:15

  3. #303
    Jaszczomp BF Awatar Poki
    Dołączył
    Mar 2011
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    7 266
    Na 350mg/tydz.
    Estro 163 (26-61)
    Test >15
    Prolka 16,1 (4,04-15,2)
    Progesteron 0,312 (0,06-0,15)
    SHGB 34,75 (1,75-5,14)

    Negatywów 0, ale czy poziom SHBG nie jest za duży?
    ....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....

  4. #304
    Jaszczomp BF Awatar Poki
    Dołączył
    Mar 2011
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    7 266
    Panowie proszę o wyjaśnienie różnic między progesteronem, oh progesteronem.
    ....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....

  5. #305
    Czy to, że podczas badania krwi nie byłem na czczo miogło mieć wpływ na wyniki? Badałem:
    TSH, FT3, FT4, prolke, estradiol, testosteron, progesteron i kortyzol.
    Nie byłem na czczo bo nawet nie chciałem od razu, żeby mi pobierali tą krew tylko chciałem spytać ile to kosztuje ale ta pielęgniarka/pani doktor powiedziała, że to nie ma zbytniego znaczenia jeśli nie badam glukozy/cholesterolu no i jej zaufałem. I wyszedł mi estradiol poniżej normy i myślę, czy to mogłoby mieć wpływ.

    TSH 2,6429 (0,3500-4,9400)

    FT3 2,93 (1,71-3,71)

    FT4 0,95 (0,7-1,5)

    Prolka 9,14 (3,46-19,40)

    ESTRADIOL 10 (11-44)

    Test 4,68 (1,42-9,23)

  6. #306
    Jaszczomp BF Awatar Poki
    Dołączył
    Mar 2011
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    7 266
    Nie ma wpływu.
    ....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....

  7. #307
    hej,
    przed konsultacją z lekarzem czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat ?

    Neutrofile 39,5 % 40,0 80,0 L
    Limfocyty 46,0 % 20,0 40,0 H
    Monocyty 12 % 2,0 10,0 H


    jest sie czym przejmować ?
    reszta wynikow:

    Leukocyty 4,57 tys/µl 4,2 9,1 N
    Erytrocyty 5,42 mln/µl 4,63 6,08 N
    Hemoglobina 16,8 g/dl 13,7 17,5 N
    Hematokryt 47,7 % 40 51 N
    MCV 88,0 fl 79 92 N
    MCH 31,0 pg 26 32 N
    MCHC 35,2 g/dl 32,3 36,5 N
    Płytki krwi 193 tys/µl 150 400 N
    RDW-SD 40,2 fl 35,1 43,9 N
    RDW-CV 12,6 % 11,6 14,4 N
    PDW 11,2 fl 9,8 16,1 N
    MPV 10,20 fl 9,4 12,6 N
    P-LCR 25,8 % 19,2 47,0 N
    PCT 0,2 % 0,2 0,4 N
    Neutrofile 1,8 tys/µl 2,00 7,00 L
    Limfocyty 2,1 tys/µl 1,00 3,00 N
    Monocyty 0,5 tys/µl 0,20 1,00 N
    Eozynofile 0,10 tys/µl 0,02 0,50 N
    Bazofile 0,03 tys/µl 0,0 0,1 N
    Neutrofile 39,5 % 40,0 80,0 L
    Limfocyty 46,0 % 20,0 40,0 H
    Monocyty 12 % 2,0 10,0 H
    Eozynofile 2 % 1,0 6,0 N
    Bazofile 1 % 0,0 2,0 N

    Elektrolity (Na, K)
    Sód 138 mmol/l 136 145 N
    Potas 4,72 mmol/l 3,50 5,50 N

    Próby wątrobowe
    AST 15 U/l 0 40 N
    ALT 21 U/l 0 41 N
    Bilirubina całkowita 10,20 µmol/l 0,00 21,00 N
    Fosfataza zasadowa 47 U/l 40 130 N
    GGTP 22 U/l 0 60 N
    Kreatynina
    Kreatynina 87,00 µmol/l 62,00 106,00 N
    eGFR >90 ml/min/1,73m2

    Glukoza
    Glukoza 5,06 mmol/l 3,90 5,50 N

    Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG)
    Cholesterol całkowity 3,63 mmol/l 3,00 5,00
    Cholesterol nie-HDL 2,03 mmol/l
    Cholesterol LDL 1,70 mmol/l
    Trójglicerydy 0,73 mmol/l

    CRP, ilościowo
    CRP <0,3 mg/l 0,00 5,00

    TSH
    TSH 2,170 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FT3 FT3 3,95 pg/ml 2,04 4,40 N
    FT4 FT4 1,14 ng/dl 0,93 1,71 N

  8. #308
    Ścięgno sarny Awatar PiotrM
    Dołączył
    Feb 2010
    Lokalizacja
    Warszawa
    Postów
    244
    Rozmaz automatyczny, nie ma sensu zwracać na niego uwagi. Możliwe, że przeszedłeś jakąś infekcję wirusową.

  9. #309
    Zrobiłem sobie w końcu badania, aktualnie mostek 200-250 ew sam test.

    Ogólnie po skonsultowaniu z internistą, jak on to ujął "jestem na wykończeniu w wieku 27 lat"

    Poniżej tylko te wyniki, które się nie zgadzały, cała reszta git



    co do hormonów to FSH/LH/Progesteron prawie zerowy co mnie nie dziwi prolka w normie a estro w górze ale nie jakoś badzo

    Doradzi ktoś coś? Miałem wchodzić na większe dawki testa + dorzucić EPI ale teraz to nie wiem czy nie czas zejść z towaru i rozpocząć zdrowy tryb życia w zgodzie z naturą i po prostu walić wódę?

  10. #310
    Jaszczomp BF Awatar Poki
    Dołączył
    Mar 2011
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    7 266
    Krew to może być efekt testa, ale cukier, wapń, kreatynina?

    Narazie regularny pomiar cukru i badanie nerek. Suplementujesz kreatynę?
    ....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....

  11. #311
    Cytat Zamieszczone przez Poki Zobacz posta
    Krew to może być efekt testa, ale cukier, wapń, kreatynina?

    Narazie regularny pomiar cukru i badanie nerek. Suplementujesz kreatynę?
    Glukoza zawsze wysoko była nawet bez towaru, w rodzinie cukrzycy.
    Kreatyne, tyle, ile z 3x w tyg z 20mono.

    Ale za to mało pije płynów, zdarzają się dni, że 2l dziennie nie przepije.

    Myślałem, żeby zacząć żreć berberyne i NAC do (2g)+ coś na wątrobę i zobaczyć czy się pozmienia.

    Wapń, nie mam żadnego pojęcia bo nie suplementuje.

  12. #312
    Jaszczomp BF Awatar Poki
    Dołączył
    Mar 2011
    Lokalizacja
    Poznań
    Postów
    7 266
    Może być przez złe nawodnienie organizmu/stan lekkiego odwodnienia.
    Z cukrem jak pomiar domowy będzie nadal zbyt wysoki to już wizyta u lekarza.
    Badałeś tarczycę?
    ....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....

  13. #313
    Nic tu się nie dzieje takiego imo. Pij tej wody jak chłop że 4L dziennie, trzymaj miche jako tako szczególnie jak masz predyspozycje do cukrzycy. Nie chlej tyle wrzuć ten nac np z Forest vitamin, berberyne też mają. Daj odsapnac organizmowi na moście i od stymulantow. Aha i trojglicerydy to masz mocno w dupie więc micha leży prawdopodobnie albo higiena badań nie zachowana albo piles przed badaniami
    Ostatnio edytowane przez mgr_mysza ; 23-05-20 o 05:08

  14. #314
    Z 3 miechy temu robiłem tarczycę, z tego co pamiętam tylko ft4 w górnej granicy.

    Przez kawał czasu jadłem dużo 1.3 w dość dużych dawkach, ale to było z 2 miechy temu. Tak tylko podaje to info bo podobno potrafi namieszać dość nieźle.[/QUOTE]


    Po pierwsze, nie wiem Paweł, czy to dobry pomysł aby wrzucać wyniki z imieniem nazwiskiem i peselem na forum, ale chuj tam, w sumie sami swoi


    A co do badań nie ma tragedii.

    Ja miałem niezły śmietnik w wynikach po ostrej redukcji, a po kilku tygodniach luzu z treningiem, dietą i stymulantami wszystko wróciło do normy.

    Co do twoich to na pewno niepokoją kreatynina i trójglicerydy.

    Że "na wykończeniu" to bym nie przesadzał, ale wyniki krwi wskazują na przemęczenie organizmu.

    Jak wyżej mysza wspomniał. Zadbaj o higienę życia przez miesiąc. Śpij powyżej 7h, pij co najmniej 3 litry wody dziennie, możesz sobie dosypywać elektrolity. Dieta zbilansowana, białka nie więcej niż 1,7g/kgmc, węglowodany takie jak kasze, ryże, płatki owsiane nakurwiać w opór, tłuszcze nienasycone, avocado, olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, orzechy, ryby wędzone. Zluzuj z treningami.

    Wypierdol całą chemię, odżywki, stymulanty, alkohol.

    Jak zobaczysz wyniki za miesiąc to będziesz w szoku. Większość wróci do normy.
    Ostatnio edytowane przez Miętowy ; 24-05-20 o 14:12

  15. #315
    Cytat Zamieszczone przez rysiokoks Zobacz posta

    Wypierdol alkohol.
    to tak jakby kazali ci odwrocic sie od trzaskowskiego

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Dołącz do nas na FB

Partnerzy

MMA odzywki sklep plany treningowe spalacz tłuszczu legginsy