Pewnie nie, ale co z tego? Niezależnie od treningu taki wynik jest nieosiągalny dla 99% trenujących, niewazne jaką metodą. Swoją drogą bierz pod uwage że to mogą być ściemnione talerze.
A oto efekty metody Starting Strength, niezależnie od tego co Ci bardziej imponuje chyba mimo wszystko przyznasz że też robi wrażenie?
Ostatnio edytowane przez Siła ; 22-06-18 o 15:17
Lee Wade niby jakieś 70 kg. Co nie zmienia faktu że z dowieszanym ciężarem klepią 20-30 powt pod rząd z idealną techniką. Ciężko uznać, że ktoś ważący 100 kg, bez dodatkowego ciężaru, zrobiłby tyle samo bez problemu.
Goście z filmiku zrobili te wyniki nie dlatego że ważą mało ale są po prostu perfekcyjnie wytrenowani.
Ja po prostu staram się wklejać wyczyny randomowych/mniej znanych szerszej publiczności osiłków. Pokazać, że poza IPF-em ludzie też mogą być silni i nie trzeba klepać na okrągło, przez cały rok 5x5, 5/3/1 by mieć siłę funkcjonalną![]()
Coś bym napisał, ale nie wiem jak definiujesz siłę funkcjonalną. Dla mnie funkcjonalne jest wszystko co sprawia, że czynności dnia codziennego, praca fizyczna czy sport stają się łatwiejsze. Jeśli ktoś uprawia kalistenike, to jasne że dla niego podciąganie będzie bardziej funkcjonalne niż siady czy martwy. Ale jakiś typowy Janusz więcej pożytku będzie miał właśnie z siadów/martwych niż gibania się na drążku, chociaż miejsce na drążek w planie też powinno się znaleźć.
Osiłek z Wykopu.
190 cm wzrostu, 150 kg wagi, regularnie ćwiczy od 2016.
Tylko natural i tylko siła, bo dla naturala robienie siły jedyną drogą do mięśni.
Oczywiście samouk, w Polsce nie ma trenerów którym mógłby zaufać/się ich słuchać.
Sam wszystko wie najlepiej.
Osiłek z wykopu
Przystojniak wygląda tak:
Jego konto na Wykopie:
https://www.wykop.pl/ludzie/IntruderXXL/
Inne jego wyczyny siłowe to:
200 kg na poziomej
150 kg na barki siedząc
270 kg w przysiadzie
tez się kiedyś jaralem gdy zrobiłem dl 2x swoja waga
I znowu coś kompletnie odmiennego niż
trójbój
kołcz Rip
Texas Method
Ruski siłacz
Niektóre rzeczy nie jakoś specjalnie szokujące, ale parę perełek jest![]()
Cailer co skurwesyn 431kg w martwym
Belkin 415 siad, wydawało sie ze nie było głębokości
Krzysztof Wierzbicki 432kg
No to się Cailer długo swoim nowym rekordem nie nacieszył. Sumowcy powoli zbliżają się do rekordu Benka 442,5kg.
Ostatnio edytowane przez Siła ; 02-07-19 o 12:03
dumbbell press 150 kg
Ostatnio edytowane przez Hawthorns ; 08-07-19 o 18:16
The net is vast and infinite.
Beckham robi martwy ciąg
100x180 kg. Oczywiście nie na raz, niemniej...
I proste plecy przy tylu powtórzeniach...
Ostatnio edytowane przez Gats ; 12-10-19 o 03:31