dobre info.
dobre info.
correlation doesn't imply causation
dobre z tym ze albo bedzie sciema szla na polske piekna albo ceny poszybuja w gore ze nikt w lidlu miesa nie bedzie kupowal poza nawiedzonymi jednostkami.
przeszyła mnie taka myśl, ale żyję nadzieją "dobrej zmiany".
correlation doesn't imply causation
nigdzie nie jest napisane, ze bedzie to obowiazywalo w pl - w artykulach mowa jest o niemcach i ich prawie.
Mi odpowiada mięso które jest w lidlu. Czuję że to popsują.
Biedronka z nimi walczy ... promo na mięso w Lidlu... i od razu promo w biedrze .. jak cena pójdzie do góry to nie wiem czy biedronka podniesie, a jak nie podniesie to w Lidl na tym straci, bo jednak większość freaków kupuje na promo bo tanio.. mi akurat odpowiada te Lidlowe, ale jak oni robią szturm na lodówki od rana to dlatego że cena taka jest, jak będzie mięso po 15zł / kg to już tak walczyć nie będa i zajebią wszyscy w Biedrone.
Ostatnio edytowane przez macio09 ; 13-02-18 o 13:57
Od poniedziałku:
Kura w Lidlu 9,9zł za kg (gdzie nie gdzie podobno już sprzedają, ale oficjalnie w gazetce od 5.03)
Kura w Aldi 12zł za kg (Drosed)
Ostatnie 2-3 ? miesiące to praktycznie co chwilę kurczak po 9,5-10zł w Lidlu/Biedronie ... #dobrazmiana ;-)
Edit: jeszcze do postu wyżej o walce Biedra vs Lidl
1. Lidl sprzedaje ser od czwartku 12,99zł za kg - Lidl ma 2-3 dni wcześniej dostępne gazetki w necie.
2. Biedronka wypuściła w czwartek gazetkę, że ser 14,5zł za kg
3. Biedronka zrobiła promo w sklepach z 14,5zł na 11,99zł za kg
![]()
Ostatnio edytowane przez macio09 ; 03-03-18 o 18:24
W piątek jak rozmroziłem kurczaka z Biedronki to wody puścił jak roztopy wiosenne. Nigdy nie miałem takiego zjawiska w tackach. Normalnie gotowe na rosół.
....:::: HeaVeN....HeaVeN'S BoDieS..WhIrL ArOunD Me..MakE Me WoNdeR::::....
Biedronkowe piersi z kury to rosół. Z ~2.3kg towaru po odcieku i oczyszczeniu 1.6kg.
Tylko Selgros!
Mi gość w Kauflandzie na mięsnym wkręcał, że te piersi z kury dlatego takie tanie bo za dużo nakupili![]()
W Kauflandzie:
Filet z piersi kurczaka 10,9zł / kg
Czekolada Lind Excellence 100g - 5,95zł sztuka
Ser Edamski OSM Myszków 12,9zł za kg
Sos Develey wybrane rodzaje 2,29zł 200ml
Bakaland Żurawina cięta 13,9zł za kg
W Biedronce od jutra:
pierś z kurczaka - nie wiem ile za kg
![]()
W PiP wołowina po 20zł.